Foto: LETA

Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra darba pienākumus no pirmdienas, 29. aprīļa, sāk pildīt Aivars Puriņš, kurš iepriekš bija Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos un Nacionālās drošības padomes sekretārs Valsts prezidenta kancelejā.

Jau vēstīts, ka marta izskaņā noslēdzās atklātais konkurss uz Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatu. Par tā uzvarētāju kļuvis Aivars Puriņš.

Puriņa pirmajā darba dienā AM notika preses konference, kurā Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), jaunais valsts sekretārs Puriņš un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš informēja par aktualitātēm nozarē.

"Šodien pirmo dienu sāku darbu. Varbūt ne uzreiz pirmajā dienā vēlējos preses konferenci, bet saprotu ministra uzstādījumu un uzsvaru, ka mums ir jārunā ar sabiedrību un medijiem. [...] Prioritātes un uzdevumi ir skaidri. Galvenais akcents ir uz darbu paveikšanu," pauda Puriņš.

Preses konferencē Sprūds iezīmēja aizsardzības nozares aktualitātes, minot, ka ir izveidots jauns 72 stundu buklets par to, kā rīkoties krīzes situācijā, kā arī tiks sākta informatīva kampaņa par rīcību ārkārtas situācijās. Tāpat tika uzsvērta sabiedrības informēšanas nepieciešamība, lai veidotu pēc iespējas augstāku sabiedrības noturību.

Kā vēstīja portāls "Delfi", iepriekš valsts sekretāra amatu AM ieņēma Jānis Garisons. Kā iepriekš izskanēja laikrakstā "Latvijas Avīze", iemesls Garisona aiziešanai varētu būt nespēja sastrādāties ar aizsardzības ministru un viņa komandu.

Pēc Garisona aiziešanas no amata ministrija izsludināja konkursu uz valsts sekretāra amatu, kurā uzvarēja Puriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!