Foto: Publicitātes attēli
Aiguļa bija par sevi nepārliecināta un nedroša, bez izglītības un cerībām uz labāku dzīvi. Ar nodurtu galvu viņa ik dienu nesa 30 litrus piena, ko centās pārdot, lai uzturētu savu ģimeni, tostarp bērnus. Tomēr viņa spēja mainīties, iegūt pašapziņu, mainīt savu dzīvi un palīdzēt izlauzties no bezcerības loka arī citiem. Viņas patiesais veiksmes stāsts Uzbekistānas laukos lielā mērā ir arī Latvijas nopelns.

36 miljonu apdzīvotā Uzbekistāna, kas bagāta ar vērtīgiem derīgajiem izrakteņiem, piemēram, zeltu, urānu, kā arī dabasgāzi, atrodas Vidusāzijas centrā un robežojas ar visām citām ģeogrāfiskā reģiona valstīm un Afganistānu. Papildus Uzbekistānas nozīmību un interesi kā no Rietumu, tā Austrumu puses veicina prognozes, ka tā nākamajās desmitgadēs kļūs par vienu no straujāk augošajām ekonomikām pasaulē. Tāpat reģiona nozīmību Rietumiem aktualizē Krievijas iebrukums Ukrainā.

Vidusāzija, tai skaitā Uzbekistāna, nenoliedzami, ir interesanta arī Eiropas Savienībai (ES). Ne tikai resursu un ģeopolitiskā nozīmē, bet arī tīri praktiski.

"Latvijai ir svarīgi, lai šis reģions attīstītos pats, neradītu riskus, tai skaitā mums, tostarp caur nelegālo migrāciju, caur narkotiku tirdzniecību. Mēs esam ieinteresēti, lai šis reģions būtu stabils pats par sevi, attīstītos, lai mazinātu atkarību no lielajām valstīm, kas ir apkārt reģionā. Un tādā veidā, palīdzot šīm valstīm ar reformām, mēs radītu iespējas sadarboties arī ekonomiski," portālam "Delfi" Taškentā norādīja Latvijas vēstnieks Uzbekistānā Reinis Trokša.

Latvijas iesaiste ar finansējumu un zināšanām parāda, ka arī ar salīdzinoši nelielu atbalstu var mainīt civēku dzīves, kā tas noticis stāsta ievadā minētajā gadījumā. Plašāk par Aiguļu un centieniem uzlabot mazaizsargāto ļaužu ikdienu Uzbekistānā tālāk rakstā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!