Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei smagā pasaules čempionāta spēle pret Vācijas valstsvienību bija rakstura pārbaude, tāpēc bija svarīgi cīnīties līdz galam, intervijā pēc spēles Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtajā mačā ar rezultātu 1:8 kapitulēja Vācijai, piedzīvojot vienu no saviem smagākajiem zaudējumiem elites divīzijā.

"Jā, rakstura pārbaude... Galvenais bija nepadoties un parādīt, ka mēs cīnāmies līdz galam, neraugoties uz spēles rezultātu. Protams, pie 1:8 bija grūti, bet bija jācīnās," LTV stāstīja Daugaviņš.

Viņš uzsvēra, ka trešajā trešdaļā bija jāsakārto sava spēle, lai sagatavotos nākamajiem trīs dueļiem Ostravā.

"Mums bija jāspēlē pareizi, jo viss šis pārnesīsies uz nākamo spēli. Mums priekšā vēl ir trīs spēles," teica Daugaviņš, kurš savas komandas sniegumu trešajā trešdaļā arī nevērtēja pārāk labi. "Pie 1:8 ir grūti pateikt kaut ko labu."

Ļoti kritisks par šādu zaudējumu bija arī Ralfs Freibergs, kurš sarunā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) žurnālisti uzsvēra, ka šī bija slikta spēle.

"Mēs zaudējām visās divcīņās, izskatījās, ka mēs visu laiku atpaliekam piecus soļus, mums nebija pārliecības, mēs bijām nobijušies. Šī bija slikta spēle," teica Freibergs.

"Sabrukām - diezgan pamatīgi. Viņi bija visur labāki, ātrāki un uzvarēja visas divcīņas. Pieļāvām bērnišķīgas kļūdas aizsardzībā. Tagad varēs redzēt, vai mums ir raksturs vai nē. Esam noliktu uz ceļiem un tagad ir jāmāk piecelties," atzina Daugaviņš.

"Viņi ir ātrāki, labāki, tehniskāki... Tā bija cita līmeņa komanda. Pret tādām komandām ir jāspēlē cits hokejs. Mums pirmajās 20 minūtēs bija jābūt lielam uzsvaram nekļūdīties un bloķēt visus metienus. Viņi iemeta divus vārtus un kā haizivis sajuta asinis. Spēle nebija uz vieniem vārtiem, taču tie divi vārti mūs psiholoģiski salauza," skaidroja hokejists.

Otrajā periodā Vācijas hokejists ar ceļgalu trāpīja Kasparam Daugaviņam pa augšstilbu un Latvijas izlases kapteinis bija spiests uz brīdi pamest laukumu, savukārt pretinieks varēja turpināt spēli, jo tiesnešu ieskatā netika pārkāpti noteikumi.

"Trāpīja pa "stīvo". Tiesnesis pēc tam teica, ka tur bija jābūt noraidījumam," atklāja Daugaviņš.

Latvija pēc sagrāves saglabā otro vietu Ostravas grupā, tomēr zaudējums krietni sarežģī iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Latvijai tagad ir divas brīvdienas, bet nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs sestdien, pulksten 13.20, kad spēkosies ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!