Foto: Wikipedia
Šāgada oktobrī regulārā reida ietvaros Losandželosas (ASV) kravas ostā muitas aģenti atvēruši konteineru, ko bija paredzēts nosūtīt uz Eiropu, un tajā atraduši 1965.gada "Volkswagen Type 2" busiņu. Pārbaudot tā šasijas (VIN) numuru, izrādījies, ka 1974.gadā tas pieteikts kā zagts, vēsta "Los Angeles Times".

Sākotnēji tiesībsargiem bija grūti atrast šī pirms 35 gadiem nozagtā VW likumīgo īpašnieku. Pēc cītīgiem meklējumiem noskaidrojies, ka tolaik – 1974.gadā – apdrošināšanas kompānija "Allstate Insurance Company" tā īpašniekam par nozagto automobili izmaksājusi 2500 dolāru. Tādējādi šī atrastā VW busiņa, kā šā brīža vērtība ir desmitkārt augstāka, likumīgais īpašnieks ir apdrošinātājs.

Neskatoties uz to, policijai izdevies arī atrast tā sākotnējo īpašnieku – Mišelu Skvīru, kura savu agrāko lolojumu tagad vēlas atgūt. "Es šaubos, vai varēšu atļauties šo automobili, jo restaurētais VW busiņš tagad maksā aptuveni 25 tūkstošus dolāru. Tomēr es vēlētos vienoties ar "Allstate", kā šo busiņu atgūt," izdevumam stāsta Mišela. Visticamāk, viņai šādu vienošanos izdosies panākt, jo "Allstate" ar šo notikumu guvis pietiekamu publicitāti.

Persona, no kurai tika konfiscēts pirms 35 gadiem zagtais busiņš, netiek turēts aizdomās zādzībā, jo viņš savulaik ir bijis labticīgais ieguvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!