Krievu kompānija "Bizon" izgatavojusi tāda paša nosaukuma traktora prototipu, kas būs spējīgs paātrināties līdz ātrumam virs 100 km/h, tādejādi kļūstot par visātrāko šāda veida transportlīdzekli.

"Bizon" ātrgaitas traktora prototips izgatavots uz 25 gadus veca "Belarus" (MTZ-80) bāzes un tiks izmantots arī "Bizon Track Show" sacīkstēs traktoriem.

"Belarus" traktoram "Bizon" izpildījumā izmaiņas veiktas dzinējam, transmisijai, degvielas padeves sistēmai, kā arī citiem mezgliem un agregātiem. Ārēji traktors izmainīts līdz nepazīšanai.

Pirmo reizi tamlīdzīgu prototipu "Bizon" izgatavoja jau pērn, tomēr tas spēja paātrināties tikai līdz 85 km/h. Veicot vēl nopietnākas izmaiņas, jaunākā "Bizon" prototipa četrcilindru dzinējs attīsta 200 zirgspēku jaudu un 700 Nm griezes momentu. Traktoram ir hidrauliskais sajūgs un disku bremzes ar vakuuma pastiprinātāju.

Modernizācijas galvenais uzdevums bijis panākt lauksaimniecības tehnikas spēju pārvarēt 100 km/h robežu un uzstādīt pasaules braukšanas ātruma rekordu traktoriem, ko plānots izdarīt jau šogad.

Apskati lietotas lauksaimniecības tehnikas pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!