Pārdošanā nonācis pēc britu karalienes Elizabetes individuālā pasūtinājuma izgatavotais "Daimler Super V8" automobilis, ko personīgajiem braucieniem viņa izmantoja periodā no 2001. līdz 2005.gadam. "Jaguar" izgatavotajam spēkratam ir vairāki individuāli risinājumi, tāpēc šādā izpildījumā tas ir vienā eksemplārā.

Karalienes "Daimler Super V8" automobilim, kas krāsots "British Racing Green" zaļajā tonī, ir 14 tūkstoš jūdžu (nepilni 23 tūkst. km) nobraukums, no kā viņa pati veikusi nepilnus 12 tūkstošus jūdžu, jo pirmie divarpus tūkstoši jūdžu nobraukti rūpnīcas izmēģinājuma braucienos 2001.gadā.

Automobilis šobrīd nopērkams tieši tādā pašā izpildījumā, kāds tas bija karalienei, izņemot tam vairs nav rācijas saziņas sistēmas ar karaliskās ģimenes biroju. Unikālajam "Daimler Super V8" joprojām ir zilās signālgaismas atpakaļskata spoguļa korpusā, ar kurām naktī signalizēja par karalienes tuvošanos pilij, kā arī zilās stroboskopu gaismas braukšanai konvojā.

Pēc karalienes individuāla lūguma, automobilim ir pārbūvēts priekšējais elkoņbalsts, kas pielāgots rokas somiņas glabāšanai brauciena laikā. Tā kā karalienei patīk braukt arī pašai pie stūres, tad ar šo automobili viņa braukusi nedēļas nogalēs, piemēram, uz Vinzoras pili vai vietējo baznīcu.

Periodā no 2001. līdz 2005.gadam automobilis atradās Bekingemas pilī, bet pēc tam tas nonāca atpakaļ "Jaguar" kompānijā, jo karalienei tika piešķirts jaunākās paaudzes "Daimler Super V8".

Karalienes lietotā "Daimler Super V8" cena netiek atklāta, sludinājumā tā norādīta "pēc vienošanās". Tomēr līdzīga izlaiduma gada un nobraukuma "Daimler Super V8" šobrīd maksā ap 20 tūkstošiem eiro.

Atgādināsim, ka attiecīgās paaudzes "Daimler Super V8" modelis tika ražots periodā no 1998. līdz 2005.gadam. Tas izgatavots uz pagarinātās virsbūves "Jaguar XJ8 Sovereign" bāzes un ir aprīkots ar "Jaguar XJR" četrlitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 370 ZS un 525 Nm. No vietas līdz 100 km/h šāds limuzīns ar "ZF" piecpakāpju automātisko pārnesumkārbu paātrinās 5,5 sekundēs un sasniedz maksimālo braukšanas ātrumu 250 km/h. No "Jaguar XJ" topversijām tas atšķiras ar kvalitatīvāku ādas apdari un bagātīgāku aprīkojumu.

Kā "DELFI Auto" noskaidroja CSDD, tad šobrīd Latvijā reģistrēti pieci šīs paaudzes "Daimler Super V8" automobiļi.

Apskati lietotu "Jaguar" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!