Ukrainas iedzīvotājs Pjotrs Kiščenko izgatavojis amfībiju uz "ZAZ 968M" modeļa bāzes. Ar amfībiju iespējams braukt ne tikai pa sauszemi, bet arī pa ūdeni, tāpēc Pjotrs ar to dodas kā medībās, tā arī makšķerēt.

No tēva mantoto "zaporožecu" pārveidot par amfībiju Pjotrs izdomājis, jo uzskata, ka, dodoties makšķerēt, automobili atstāt bez uzraudzības ezera malā nav droši. Pjotrs, kurš savulaik bijis jūrnieks, savu izgudrojumu nosaucis par "Zapovodec".

Lai klasisko automobili pārbūvētu par amfībiju, Pjotrs tam nozāģējis jumtu, kā arī hermetizējis salonu un motora telpu. Tieši aizmugurē novietotais motors ļauj šim spēkratam peldēt pa ūdens virsmu, atklājis vecais jūrnieks.

Kā uz sauszemes, tā arī ūdenī šai amfībijai kustību nodrošina riteņu griešanās. Nekādu citu palīgierīču "Zapovodecam" nav. Tiesa, uz ūdens amfībija spēj attīstīt tikai 10 km/h ātrumu, tomēr degvielas patēriņš tam ir tikai pieci litri uz 100 km.

Nākamais Pjotra projekts ir zemūdene, kas taps uz pienvedēja cisternas bāzes.

Piedāvājam noskatīties Krievijas "Pirmā kanāla" saistīto ziņu sižetu par Pjotru un viņa amfībiju darbībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!