Pasaulē populārais britu auto raidījums "Top Gear" (Gāzi grīdā) publicējis sižetu, kurā viens no tā vadītājiem ar jauno "Bugatti Veyron" modifikāciju "Super Sport" ar 1200 zirgspēkiem paātrina līdz 417 km/h.

Speciālais "Volkswagen" koncerna izmēģinājumu poligons Vācijā, kurā ir aptuveni deviņu kilometru taisne, ir viena no retajām vietām uz pasaules, kurā var sasniegt "Bugatti Veyron" maksimālo braukšanas ātrumu.

Interesanti, ka "Top Gear" vadītājs Džeims Mejs šajā taisnē paātrinājās līdz 417 km/h, kamēr "Bugatti" testa pilots pēc tam to spēja paātrināt līdz rekorda 431 km/h, par ko jau rakstījām.

Neskatoties uz oficiāli reģistrēto ātruma rekordu, "Bugatti Veyron Super Sport" maksimālais braukšanas ātrums drošības apsvērumu dēļ elektroniski tiks ierobežots pie 415 km/h atzīmes.

Atgādināsim, ka "Bugatti Veyron Super Sport" aprīkots ar jau pazīstamo W16 dzinēju, kā jauda palielināta līdz 1200 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz 1500 Nm. Tas panākts, uzstādot ražīgākas turbīnas un starpdzesētājus, kā arī citādu izplūdes sistēmu.

Šobrīd "Bugatti Veyron Super Sport" oficiāli tiek uzskatīts par visātrāko sērijveida automobili pasaulē.

Piedāvājam noskatīties minēto "Top Gear" raidījuma sižeta fragmentu, kurā jaunā "Bugatti" modifikācija tiek paātrināta līdz 417 km/h. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamo attēlu, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!