Aizvadītās nedēļas nogales pasākumā „Monterey Historics”, kā ietvaros kolekcijas vērtības klasiski sporta automobiļi sacentās „Laguna Seca” trasē Kalifornijā, 1958.gada izlaiduma „Ferrari 250 Testarossa” vadītājs nespēja sabremzēties pirms līkuma un palēkdamies aizbrauca taisni, ietriecoties trases drošības barjerā. Jāatzīmē, ka konkrētais automobilis, pēc ekspertu aplēsēm, ir vērts aptuveni astoņus miljonus dolāru (četu milj. latu).

Jāatzīmē, ka periodā no 1956. līdz 1961.gadam „Ferrari” izgatavoja tikai 34 šī modeļa eksemplārus, tomēr konkrētā spēkrata modifikācija izgatavota 21 vienībā, no kurām 19 tika pārdotas, bet divas – sagatavotas speciāli sacīkstēm. Tāpat jāatzīmē, ka pērnā gada maijā par 12’200’000 dolāriem (aptuveni sešiem milj. latu) tika pārdots 1957.gada „Ferrari 250 Testarossa”, kamēr „Laguna Seca” avārijā cietušo eksemplāru eksperti novērtējuši „tikai” par astoņiem miljoniem dolāru.

Piedāvājam noskatīties avāriju video sižetā, kas kompilēts no secīgiem augstas izšķirtspējas attēliem. Tūlīt pēc tā varat noskatīties video no cita skatu punkta. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamajiem attēliem, lai aktivizētu video straumējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!