Šovakar, 4.augustā, piedzērušies jaunieši ar „BMW 735i” (v/n UL-47) apdzīvotā vietā paātrinājās līdz aptuveni 200 km/h ātrumam, zaudēja spēkrata vadību un nāvīgi notrieca aptuveni 1978.gadā dzimušu sievieti uz velosipēda. Traģēdija notika uz Baltās baznīcas ielas Vecmīlgrāvī, ziņo kriminal.lv.

Piedzērušies jaunieši brauca pārlieku lielā ātrumā un nespēja iegriezt šaurās ielas līkumā. „BMW” aizķēra ceļazīmi pie gājēju pārejas un ielidoja pretējā braukšanas joslā, kur atsitās pret trotuāru, pa kuru brauca sieviete ar velosipēdu, kriminal.lv reportierim stāstījuši aculiecinieki.

Joprojām „BMW” ātrums bijis ļoti liels, automobilis notrieca sievieti un aizsvieda to vairākus metrus pa braucamo daļu. Tā kā automobilim nolūza ritenis, tas nevadāmā slīdē pa ceļu nošļūca vēl 150 metrus, pēc kā ietriecās kokā.

Sieviete mirusi notikuma vietā, turklāt viņai no spēcīgā trieciena norauta kāja. Piedzērušais autovadītājs, kurš nav automobiļa īpašnieks (piedzērušais īpašnieks sēdējis blakussēdētāja krēslā), nogādāts policijas iecirknī. Pārējos „BMW” pasažierus policija nopratinājusi uz vietas.

Kā norāda kriminal.lv, tad nopratinātie „BMW” pasažieri apgalvojuši, ka viņiem nozagts viens cits automobilis, tāpēc viņi dzinušies pakaļ zagļiem. Savukārt BMWPower.lv forumā aculiecinieki norāda, ka avārijā iesaistītais „rajona zieds” pa dienu redzēts dzeram uz Mangaļsalas mola.

1984.gadā dzimušajam „BMW” vadītājam pēc negadījuma izraisīšanas konstatēts vairāk nekā divu promiļu reibums, ziņo „Diena”. Autovadītājs aizturēts Krimināllikuma 260. panta kārtībā. Par šādu nodarījumu Krimināllikums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(Papildināts ar pēdējo rindkopu un precizēts bojāgājušās sievietes vecums.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!