Sestdien, 22.augustā, Rīgas pilsētas svētku ietvaros notika seno spēkratu salidojums „Rīga Retro – 2009”. Pasākums veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu un „Russo-Balt” 100 gadu jubilejai. Pasākumā publikai tika parādīti vairāk nekā 80 antīkie automobiļi un 40 retro motocikli.

Kā unikālākos pasākuma eksponātus var minēt 1941.gada ugunsdzēsēju auto „HENSCHEL Type 33 D1”, gandrīz gadsimtu vecos spēkratus „Buick Six” un „Panhard-Levassor 20 CV”, kā arī pirms otrā pasaules kara ražoto „Mercedes-Benz 230” (W143). Pasākumā bija apskatāmi arī 50.-60.gados ASV ražotie spēkrati un padomju gados populārie auto „Pobeda”, „ZIM”, „Volga” u.c.

Lielāko apmeklētāju ievērību izpelnījās viesis no Igaunijas ar pilnībā restaurētu 1937.gada izlaiduma „MG” rodsteru (attēlā ievadā), kā īpašnieks bija ģērbies arī tā laika stila britu ietērpā. Tāpat starp pilnas komplektācijas ekipāžām var atzīmēt milicijas marķējuma „GAZ-69” ar attiecīgi tērptiem pasažieriem un motociklistu 50.gadu PSRS pastnieka uniformā.

Pasākums sākās plkst.10 Biķernieku sporta bāzē, kur notika auto regularitātes brauciens, kā arī motociklu veiklības stafete un sprints. Pēc plkst.12 senie spēkrati policijas eskortā devās uz Daugavas krastmalu, kur trīs stundas apmeklētāji varēja apskatīt antīkos spēkratus. Bet pēc plkst.15 spēkrati devās improvizētā rallija pārbraucienā uz Saulkrastiem.

Starptautiskais seno spēkratu rallijs „Rīga Retro” ir ikgadējs pasākums, kuru organizē Latvijas Antīko Automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar CSDD un Rīgas domi. Pasākumu atbalsta un apdrošināšanas kompānija „ERGO”.


Tāpat piedāvājam noskatīties nelielu video rullīti ar viena no „Rīga Retro – 2009” regularitātes brauciena startiem Biķerniekos. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!