Foto: Reuters/Scanpix
AAS "BTA" publiskojis interesantus klientu paskaidrojumus, iesniedzot apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par to, kā radušies automašīnas bojājumi vai noticis negadījums.

"Pēc luksofora sāku braukt, pēc zaļā signāla, un diemžēl mašīna sāka slidot. Mēģināju risināt problēmu, bet nesanāca, mašīna neklausījās."

"Es sāku bremzēt, jo mašīnas priekšā sāka apturēties, bet automašīna, kas brauca man aizmugurē, neredzēja to, jo gribēja piepīpēt cigareti un iebrauca man virsū, saplēšot aizmugurējo buferi."

"No Jelgavas - Dobeles šosejas nogriezos uz ceļa Krimulda - Šķibe. Pēc 150 metriem manu uzmanību piesaistīja kustība uz ceļa! Lapsa pārskrēja perpendikulāri pāri ceļam, bet zaķis panikā metās pret mašīnas starmešiem. Bojāts kreisais miglas lukturis, plastmasas aizsargi zem luktura un nedaudz priekšējais buferis."

(Oriģinālā rakstīts krieviski.) "Atstāju automobili stāvvietā, plkst. 22:30, 24.04.2009., savācu automobili 26.04.2009., plkst. 8:00. Ievēroju uz motora pārsega pirkstu nospiedumus un buktes. Vērsos pie kluba "Essential" darbinieka, noskatījos novērošanas kameru video materiālu, kurā bija redzams, kā divi cilvēki nodarbojas ar seksu uz mana automobiļa motora pārsega."

(Oriģinālā rakstīts krieviski.) "Novietoju automobili 16.04.2010, plkst. 13:45, ar automašīnu viss bija kārtībā, atgriezos 17.04.2010., plkst. 11:00, un atklāju, ka mēģinājuši noņemt parkošanās sensorus, bet nav izdevies, jo tie ir piekniedēti. Norāva spoguļus un miglas lukturus un vēl atriebībā priekšējos lukturus, saskrāpēja visu automobili un ar kājām nospārdīja divas durvis."

Paskaidrojums par to, kāpēc pie dokumentiem nav pievienota tehniskās pases kopija: "Vakar ar tēvu un viņa māti bijām Liepājā, jo bija jāmēra zeme (tas gabals, ko atdeva Krievijai – jā, tas piederēja mana tēta mātei un bija jāpalīdz). Beidzām tikai ar tumsas iestāšanos. Tad braucām mājās. Lai būtu ērtāk stūrēt, iztīrīju kabatas un tur arī bija tehniskā pase. Tēvs ar māti aizbrauca uz mājām, bet es paliku Rīgā. Tāpēc arī nav pasītes. Piedodiet par manu neuzmanību."

(Oriģinālā rakstīts krieviski.) "Transportlīdzeklis "Audi A8" ar sava auto aizmugurējo daļu saskārās ar aizmugurējo daļu manam transportlīdzeklim "BMW". Ceļu satiksmes negadījuma momentā es stāvēju pieparkojies uz trotuāra."

(Oriģinālā rakstīts krieviski.) "Braucam taisni pa Brīvības ielu, pretī 302. namam man no kreisās puses ietriecās ĒRGLIS (орел – krievu. val.)."

No iesnieguma par CSNg: "Blakus norādītajam augstāk, prasu novērtēt vilcēja un piekabes remonta lietderību. Atgādinu, ka bija vieta pieru sadursmei (ne stūreniski, ne pēc skaršanas trajektorijas, bet tieši pieru sadursme) vieglas automašīnas ar kravas vilcēju. Sadursmes rezultātā, kad kravas mašīnas ātrums bija apmēram 80km/st., vieglās automašīnas ātrums arī ap 80–90 km/st., vieglais automobilis tika sarakāts daļās un pārvēršas metāllūžņu blāķī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!