Pārsvarā dažādi ar auto nozari saistīti izdevumi riepu testos salīdzina dārgu zīmolu jaunākās riepas. Tomēr, visticamāk, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāji savus auto aprīko ar lētāku un mazāk zināmu firmu izstrādājumiem. Tādēļ "LETA Video" nolēma izmērīt bremzēšanas ceļa garumu ekonomiskās klases riepām, kas ražotas Ķīnā, un salīdzināt rezultātus ar dārgākām riepām.

Riepu testa laikā gaisa temperatūra turējās -1 līdz -2 grādu robežās. Automašīna, kas aprīkota ar ABS bremzēm, ieskrējās līdz ātrumam 50 kilometri stundā un tad uz piesnieguša grants ceļa strauji nobremzēja.

Rezultāti ir visai līdzīgi, tomēr negaidīti labāko rezultātu uzrādīja Ķīnā ražotās riepas, kuras pārspēja arī tiešām mazlietotās "Michelin" un "Nokian" riepas, kuru protektoru dziļums bija no 6 līdz 7 milimetriem, kamēr jaunajām riepām protektora dziļums ir 8 milimetri.

NosaukumsTipsProtektorsBremzēšanas ceļš
Good RideM+S8 mm20,55 m
MichelinZiemas7 mm22,7 m
Star PerformerZiemas8 mm22,9 m
NokianAr radzēm6 mm23 m

Jāatzīmē, ka testēts tika tikai bremzēšanas ceļa garums. Dažādos profesionālos riepu testos tiek mērīta arī automašīnas stabilitāte un riepas nodilšanas ātrums un tad kopējie rezultāti tiek summēti.

Plašākai informācijai noskatieties "LETA Video" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!