Foto: stock.xchng
Izstrādāti jauni noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem. Tie paredz, ka vairs nebūs jāizsniedz dokuments personai par veikto medicīnisko pārbaudi, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Visa informācija par vadītāju un personu, kas vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, veiktajām pārbaudēm ārstniecības iestādes jau pašlaik ieraksta Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Līdz ar to transportlīdzekļu vadītājiem vairs netiks izsniegta medicīniskā uzziņa vai atzinums papīra veidā.

Minēto reģistru izmanto arī kontrolējošās iestādes, un tas nozīmē, ka, piemēram, ja Valsts policijas darbiniekam būs nepieciešams noskaidrot, vai personas veselības stāvoklis ļauj vadīt transportlīdzekli, viņš izmantos reģistrā pieejamo informāciju.

Izmaiņas noteikumos arī mazina administratīvo slogu.

To paredz 9.jūnijā Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts "Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par veselības pirmstermiņa pārbaudes izdevumu segšanas kārtību". Lai tas stātos spēkā, vēl jāgūst valdības atbalsts.

Noteikumi tiek izdoti jaunā redakcijā, jo Ceļu satiksmes likumā tiek svītrots pilnvarojums Ministru kabinetam noteikt kārtību par medicīniskās uzziņas izsniegšanas kārtību un iesniegšanu noteiktos gadījumos CSDD. Citas būtiskas izmaiņas jaunais tiesību akta projekts neparedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!