Četrus metrus garais un vairāk nekā divus metrus augstais "golfiņš" ir viens no 12 Latvijas automonstriem. Aināra būvētais ir viens no nedaudziem, kas piedalās arī nopietnās sacensībās, vēsta LNT raidījums "Tautas balss" rubrikā "Latvijas rekordi".

Aināra īpašumā šis automobilis ir jau trešo gadu, to uzbūvējis kopā ar saviem draugiem pusotra gada laikā. Bāzē tam izmantots armijas "Mercedes-Benz Unimog" bezceļnieks, motora telpā ievietots "BMW M5" sešcilindru dzinējs ar vairāk kā 300 zirgspēku jaudu, bet virsbūve aizgūta no otrās paaudzes "Volkswagen Golf". Riepas ir metru diametrā no lauksaimniecības tehnikas.

Kopumā šis četrus metrus garais automobilis sver 2,7 tonnas, bet tā degvielas tvertnes tilpums ir 127 litri. Ja brauc "ar pilnu klapi", tad tā degvielas patēriņš ir 40 līdz 45 litri stundā.

Ainārs ar trofireidiem aizraujas jau septiņus gadus. Dubļi, adrenalīns un azarts – tā varētu raksturot Aināra hobiju. Kopā ar diviem stūrmaņiem Latvijā ieguvuši vicečempiona titulu gan šogad, gan pērn, bet Baltijas valstu posmā – ceturto vietu.

Ainārs daudziem zināms arī kā glābējs – nereti bezceļu braucēji saņem zvanus no cilvēkiem, kuri ar saviem auto ir iestiguši dubļos. "Reizēm ir cilvēki, kuri aizbraukuši uz mežu un nav aprēķinājuši savas iespējas, tad zvana man, jo grib tikt mājās siltumā," raidījumam stāsta Ainārs.

Tomēr ne dārgās navigācijas iekārtas un jaudīgais motors ir "golfiņā" vērtīgākais. "Īpašs ir tas, ka šajā automobilī tika ielikta sirds un dvēsele. Viss tika darīts radoši, tas netika kādam pasūtīts," tā Ainārs.

Plašākai informācijai piedāvājam noskatīties saistīto raidījuma "Tautas balss" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!