Aizvadītajā nedēļas nogalē "SAAB" klubs kopā ar ģimenēm un draugiem pa Kurzemes ceļiem veica "Vēlā pavasara izbraucienu", portālu "DELFI" informēja kluba pārstāvis Reinis Gžibovskis.

Sestdienas rītā pasākuma dalībnieki pulcējās pie Latvijas pasta ēkas. Dienas pirmā atrakcija un vienlaikus pārbaudījums bija improvizēts braukšanas eksāmens, kurā bija teorijas jautājumi un praktiskā braukšanas figūru izpildīšana. Lai atturētu braucējus no eksāmena veikšanas lielā ātrumā ar sānslīdēm un citiem akrobātiskiem elementiem, figūras bija jāveic ar pilnu ūdens glāzi uz jumta. Par izlietu ūdeni tika piemēroti papildus soda punkti.

Atminoties "SAAB" markas vēstures pirmsākumus saistībā ar aviāciju, eksāmenu nolikušie dalībnieki saņēma "zemu lidojošas lidmašīnas" jeb "SAAB" auto pilota apliecības. Līdz ar apbalvošanas beigām Latvijas "SAAB" kluba prezidents Ingus Mikuda pasludināja "Vēlā pavasara izbraucienu" par atklātu.

Pēc pasākuma atklāšanas aptuveni trīsdesmit dažādu paaudžu "SAAB" automašīnu kolonnā veica pārbraucienu uz kino pilsētu "Cinevilla". Pasākuma dalībniekus un "Cinevilla" viesus bija ieradušies priecēt vairāki agrīnie "SAAB" auto, ko apskatīt varēja uz "Cinevilla" tilta. Ekspozīcijā piedalījās vairāki klasiskie "SAAB 900", t.sk. top-versijas "Aero" un kabrioleti. Ekspozīcijā un arī vēlāk foto orientēšanā piedalījās modelis, ar kuru "SAAB" savulaik 20.gs. sešdesmitajos gados spēja plūkt laurus Monte Carlo rallijā – "SAAB 96".

Pasākuma dalībniekiem "Cinevilla" piedāvāja izglītojošu ekskursiju pa kino pilsētu. Daudziem "SAAB" braucējiem prieka pilnus mirkļus sagādāja piedalīšanās filmu šovā ar dekorācijām un tērpiem. Vēl pirms foto orientēšanās starta "Cinevilla" viesus cienāja ar laukā uz uguns gatavotu zupu.

Dienas vidū no "Cinevilla" tika atklāta foto orientēšanās. Vairāk kā simt kilometru garumā pa Kurzemes ceļiem dalībniekiem bija jāatrod un jānofotografē noteikti objekti, kā arī jāveic speciāls uzdevums Jaunmoku pilī. Foto orientēšanās finišs atradās atpūtas kompleksā Zviedru cepure. Finišējušie dalībnieki, gaidot savus biedrus, rīkoja pikniku un apskatīja zem Zviedru cepures mītošos dzīvniekus. Daudzi "SAAB" braucēji uz laiku savas "zemu lidojošās lidmašīnas" nomainīja pret rodeļiem.

Piknikam tuvojoties izskaņai, tika apbalvoti labākie foto orientēšanās meistari. Rezultāti apliecināja, ka visu neizšķir ātrums un arī vecāko paaudžu "SAAB" spēj konkurēt ar jaunākajiem brāļiem un māsām.

Gandarīti par pavadīto dienu, "SAAB" kluba biedri un draugi pamazām izklīda.

Apskati lietotu "SAAB" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!