Kāds Ķengaraga iedzīvotājs no sava dzīvokļa loga ar novērošanas kameru nofilmējis vairākkārtēju garnadžu uzdarbošanos pie dzīvokļa esošajiem automobiļiem. Tomēr kvalitatīvākie video ir ar kādu kaimiņa "BMW" 5.sērijas sedanu, gar kuru garnadži lakstojušies vairakkārt.

Pirmajā gadījumā garnadži ielas malā novietotajam "BMW" nozog spoguļu stikliņus, bet citā naktī jau citi zagļi mēģina šo "BMW" atmūķēt, tomēr tas viņiem neizdodas. Kā norāda video autors, tad pēdējo mēnešu laikā kaimiņa "BMW" esot apzagts piecas reizes, tāpēc tika uzstādīta šī novērošanas kamera.

Jāatzīmē, ka raksta noslēgumā pievienotās video epizodes nav vienīgās, ko minētais Ķengaraga iedzīvotājs iemūžinājis. Ar citām novērošanas kamerām fiksēta uzdarbošanās arī gar citiem turpat esošajiem spēkratiem, visbiežāk – garnadži ar lukturīti pārbauda automobiļu salonā esošo aprīkojumu un mantas.

Pārlūkojot nofilmētos materiālus, cītīgais Ķengaraga iedzīvotājs nākamajā dienā pie kāpņutelpas ieejas izkarina sarakstu (attēlā pa labi) ar to automobiļu reģistrācijas numurzīmēm, gar kurām fiksēta garnadžu uzdarbošanās, kā arī savu kontaktinformāciju, pa kuru minēto spēkratu īpašniekiem sazināties ar "Ķengaraga reindžeru" un iegūt attiecīgos video materiālus.

Jāatzīmē, ka pēdējās desmitgades "BMW" automobiļi ir iecienītākais garnadžu objekts. Latvijas lielākajā "BMW" īpašnieku vortālā BMWPower.lv ik dienu forumā sūkstās aptuveni pieci šīs markas īpašnieki, kuriem Rīgā nozagti spoguļu stikliņi, novietnes sensori, miglas lukturi vai buferi. Pamatā zagļi šīs lietas pēc tam pārdod zagto mantu uzpircējiem, kuri savukārt tās tālāk pārdod servisiem vai detaļu tirgotājiem.

Sarūgtināti ar policistu un apdrošinātāju samērā zemo aktivitāti šīs problēmas risināšanā jau minētajā BMWPower.lv vortālā diskusijas tēmā "Kārtējo reizi apzagts... piedāvājums!" veidojušās pat domubiedru grupas, kas vēlas paši naktīs rīkot reidus ar kādu "BMW" ēsmā un tam sekojošiem garnadžu "audzināšanas darbiem".

Piedāvājam noskatīties novērošanas video, kur redzams, kā garnadži "BMW" automobilim Ķengaragā nozog spoguļu stikliņus, bet jau citā naktī citi zagļi – mēģina šo "BMW" atmūķēt, bet tas viņiem neizdodas. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!