Aptuveni 200 000 autovadītāju garajās Jāņu brīvdienas pēc policijas lūguma var nākties iepūst savu izelpu alkometros, aģentūrai LETA stāsta Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Autovadītājiem jārēķinās, ka policija rīkos reidus ne tikai uz šosejām, bet arī uz lauku ceļiem.

E.Zivtiņš: "Pagājušonedēļ tika izdalītas turpat 200 000 trubiņas. Plānots, ka visas šīs trubiņas tiks arī uz Līgo svētkiem izlietotas".

Salīdzinot ar iepriekšējā gada Līgo svētkiem, šogad ceļu policistu skaits, kas kontrolēs autovadītājus, būs trīskārt lielāks. Tas lielā mērā skaidrojams arī ar piecām brīvām dienām pēc kārtas, stāsta Zivtiņš. Autovadītāju kontrolēšanai tiks izmantotas dažādas metodes.

E.Zivtiņš: "Policijas darbs pēc savas būtības ir ļoti individuāls. Daudz kas ir atkarīgs no inspektora meistarības, prasmes un pieredzes. Var būt dažādi gadījumi – var būt, kad tiek apturēta visa plūsma un pārbaudīti visi pēc kārtas, var pārbaudīt izvēles kārtībā. Tā kā šīs metodes ir dažādas."

Turklāt autovadītājiem jārēķinās, ka policija rīkos reidus ne tikai uz šosejām, bet arī uz lauku ceļiem.

E.Zivtiņš: "Uz lauku ceļiem tiks apturētas visas automašīnas, kas nonāk policijas redzeslokā, jo tur satiksmes plūsma nav tik liela. Tā kā autovadītājiem jābūt uzmanīgiem – pirms sēsties pie stūres, kārtīgi jāpadomā, vai drīkst to darīt."

Lai gan lielai daļai iedzīvotāju Līgo svētki ir brīvdienas, policijas darbiniekiem tās ir darba dienas, kad nākas strādāt pastiprinātā režīmā.

E.Zivtiņš: "Policijai tas nozīmē pastiprinātu darba režīmu. Tas nozīmē arī stipri palielināt izdevumus, kas saistīti ar resursiem. Kā zināms, jo aktīvāk policija strādā, jo vairāk resursu tas prasa."

Kā stāsta Zivtiņš, Ceļu policijas galvenais uzdevums ir pēc iespējas samazināt cietušo un bojāgājušo skaitu. Reidi tiks sākti jau 22.jūnijā, kad daudzās darbavietās tiek kopīgi svinēti gaidāmie svētki. Savukārt pēdējie Līgo svētku reidi būs 28.jūnijā, kas ir pirmā darba diena un kad daudzi iedzīvotāji atgriezīsies no laukiem.

Piedāvājam noskatīties saistīto LETA Video sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!