Foto: Kadrs no video
LTV raidījuma "Tavs auto" vadītājs Gusts Kikusts sadarbībā ar auto restaurēšanas entuziastiem uzņēmies pilnībā atjaunot 1974.gada automašīnu "VAZ 2101" jeb "pirmo žiguli". Šis projekts interesants ar to, ka visi paveiktie darbi, sākot no tā iegādes līdz tehniskās apskates iziešanai, tiks fiksēti video dienasgrāmatā un būs pieejami apskatei jebkuram interesentam.

Noskatītā automašīna ir baltā krāsā un neapskaužamā tehniskajā stāvoklī, tādēļ paredzēts to pilnībā izjaukt, pārbaudīt visu detaļu gatavību mašīnas turpmākajam mūžam, nolietotās detaļas aizstāt ar derīgām, veikt rūpīgu automašīnas karkasa pārmetināšanu un montāžu, kā arī krāsošanu un salona atjaunošanu. Ņemot vērā to, ka padomju laiku automašīnu atjaunošana un lietošana ikdienā pēdējā laikā ir kļuvusi ļoti populāra, šī projekta gaitas video dokumentācija varētu būt noderīgs iedvesmas, kā arī praktisku padomu avots plašam šāda tipa automašīnu un to atjaunošanas darbu fanu lokam.

"Klasika – tās ir lietas un to radītas sajūtas, kas saglabājas un ir pievilcīgas daudzu gadu garumā pēc to radīšanas. Klasiskās vērtības vienmēr ir bijušas modē un tās elementus varam atrast visapkārt, pat īpaši nemeklējot – apģērbā, interjerā, kino, mūzikā, sajūtās un emocijās," atzīst projekta vadītājs Gusts Kikusts, piebilstot "runājot par man tuvu tēmu – automašīnām – mūsu klasika šī vārda vistiešākajā nozīmē ir vecais, labais žigulis. Mēs vēlamies, lai klasiskas vērtības būtu dzīvas un klātesošas arī šajos laikos, līdz ar ko mūsu galvenais mērķis ir piešķirt šai automašīnai jaunu "garšu" un atjaunot to, cik vien labi iespējams."

Automašīnas atjaunošanas darbus paredzēts paveikt līdz jūnija sākumam, kad ar svinīgu sarīkojumu tiks godināta šī žiguļa atdzimšanas diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!