Mārupē izvietots līdz smieklīgumam liels skaits ceļazīmju, kas brīdina par sliktu segumu. Vai tomēr labāk nebūtu domāt par ceļa remontu, mēģina noskaidrot LTV1 raidījums "Zebra".

Mārupes pagasts jau vairakkārt saņēmis titulu kā sakoptākais pagasts. Un šogad Mārupe ir "saposusies" kā vēl nekad – knapi divos kilometros ir 12 ceļazīmes par to, ka priekšā ir nelīdzens ceļš. Tikpat daudz zīmju ir arī ceļa otrā braukšanas virzienā. Kaut ko jau tas maksā!

Varbūt aiz šīm zīmēm slēpjas kāds mistisks noslēpums, tāpēc "Zebra" vaicāja Mārupes novada domei, ko viņi ar to gribējuši pateikt.

"Ja mēs runājam par šo pagastmājai garām ejošo ceļu, tad tas diemžēl nav pašvaldības ceļš, bet gan valstij piekrītošs. Šī ceļa remonts mums ir jau gadiem ilga sāpe, un mēs gaidām no Latvijas Valsts ceļiem kādu rīcību šī ceļa rekonstrukcijā. Mums jau no 2005.gada ir izstrādāts šī ceļa rekonstrukcijas projekts, kas diemžēl visu laiku guļ plauktā, un nekad tam nauda neatrodas. Pagājušogad bija solījums no ministrijas, ka ceļš tiks rekonstruēts, jo ne tikai bedres ir tā lielākā problēma – šis ceļš ir ļoti bīstams gājējiem, tas ir neapgaismots un tajā ir ļoti intensīva satiksme, bet cilvēki brien pa peļķēm. Ir bijušas jau vairākas avārijas ar letālām sekām. Ir solījums, ka ceļš tiks rekonstruēts nākamgad. Protams, tam var maz ticēt šajā laikā, arī Latvijas Valsts ceļu pārstāvji uzskata, ka diez vai tas notiks," skaidro Mārupes novada domes būvvaldes vadītāja Aida Lismane.

"Zebra" sazinājās ar Latvijas Valsts ceļiem, kur viņiem atbildēja, ka likums nosaka – ja ceļu nevar salabot, tad jāuzstāda zīmes, ka tas ir bīstams satiksmei.

Nesalabojām ceļus "treknajos gados", tagad varēsim glābties ar zīmju palīdzību. Vienīgā bēda – zīmes arī maksā naudu. Varbūt tomēr darām tā – būtu lētāk ietaupīt naudu uz zīmēm un uzreiz, iebraucot valstī, pie robežas blakus plakātam "Uzmanību, valstī darbojas fotoradari!" pieliekam klāt "Uzmanību, valstī bedres!".

Piedāvājam noskatīties saistīto raidījuma "Zebra" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!