Kompānija “Ferrari” oficiāli prezentējusi jauno superauto, kas kļūs par vismazāko un attiecīgi vispieejamāko markas modeli, piedāvājumā aizstājot līdzšinējo “Ferrari F430”. Jaunais automobilis plašākai publikai tiks prezentēts šoruden notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Jaunais modelis ieguvis “Ferrari 458 Italia” nosaukumu un to izstrādājis itāliešu dizaina ateljē “Pininfarina”. Superauto izgatavots uz alumīnija šasijas, tas aprīkots ar 4,5-litru V8 benzīna tiešās iesmidzināšanas dzinēju, kas attīsta 570 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kurai ir divi sajūgi.

Dzinēja maksimālais griezes moments sasniedz 540 Nm, kas pieejams no 6'000 apgr./min (80 procenti no maksimālās griezes pieejami jau no 3'250 apgr./min). Rezultātā “Ferrari 458 Italia” no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,4 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 320 km/h atzīmi.

Aizmugurējo riteņu piedziņas superauto ieguvis “E-Diff” aktīvo diferenciāli, keramiskās bremzes ar “prefill” sistēmu, kas pēc akseleratora pedāļa atlaišanas automātiski bremžu klučus maksimāli pietuvina bremžu diskiem, ļaujot samazināt bremzēšanas reakcijas laiku. Tāpat automobilim ir 20 collu riteņu diski.

Gaidāms, ka tirdzniecībā Eiropā jaunais “Ferrari” modelis nonāks nākamā gada sākumā. “Ferrari 458 Italia” cena būs ap 170 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!