Kompānija "Peel Engineering" plāno atjaunot pasaulē vismazāko trīsriteņu automobili – "Peel P50" un "Peel Trident". Šādus transportlīdzekļus iecerēts ražot skaitā ierobežotā sērijā pa aptuveni 50 vienībām gadā, vēsta "Autoblog".

Trīsriteņu automobiļa mūsdienu versijā tas tiktu aprīkots ar elektromotoru. Atgādināsim, ka savulaik šie spēkrati tika aprīkoti ar motorolleru iekšdedzes dzinēju. Jaunā agregāta tehniskie raksturlielumi pagaidām nav zināmi.

Kompānijas "Peel Engineering" interneta mājaslapā jau šobrīd var veikt pasūtinājumu topošajām "P50" un "Trident" mūsdienu versijām. Pirmajai iemaksai nepieciešams pārskaitīt 499 sterliņu mārciņas (430 latu), bet kopumā šāds automobilis maksās 12 tūkstošus mārciņu (10320 latu).

Atgādināsim, ka vienvietīgais trīsriteņu "Peel P50" tika ražots no 1962.gada. Tas bija aprīkots ar četru zirgspēku dzinēju un trīspakāpju pārnesumkārbu bez atpakaļgaitas. 1965.gadā to nomainīja "Trident" modelis, kas jau bija divvietīgs un ar caurspīdīgu jumtu.

Piedāvājam noskatīties interesantu pazīstamā britu raidījuma "Top Gear" (Gāzi grīdā) sižetu par pasaulē vismazāko automobili "Peel P50". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!