Rumāņu "Dacia" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar savu pirmo sērijveida apvidus automobili "Dacia Duster", kas līdz šim tika prezentēts tikai kā koncepts. Automobilis būs pieejams kā priekšpiedziņas, tā arī pilnpiedziņas versijā, joprojām saglabājot "Dacia" markai raksturīgo samērā zemo cenu.

Automobilis ir 4,31 metru garš, 1,82 metrus plats, bet tā klīrenss būs nedaudz lielāks par 20 centimetriem. Priekšpiedziņas versijā "Dacia Duster" svērs 1180 kilogramu, bet pilnpiedziņas versija būs par 100 kg smagāka.

Pilnpiedziņas transmisija aizgūta no "Nissan" un paredz trīs režīmus – automātisko (uz asīm novadītā vilkmes proporcija pastāvīgi variē), saslēgto (vilkme starp asīm konstantā proporcijā 50:50) un vienas ass piedziņa (degvielas ekonomijai uz laba ceļa seguma).

"Dacia Duster" kompaktais apvidnieks būs pieejams ar 1,6-litru benzīna dzinēju, kas attīsta 110 zirgspēku jaudu, kā arī tāda paša tilpuma "dCi" dīzeļmotoru, kas atkarībā no modifikācijas attīsta 85 vai 105 zirgspēku jaudu. Preses paziņojumā norādīts, ka šis modelis būs ekonomisks, bet tā CO2 izmeši izplūdē nepārsniegs 150 gramus uz kilometru.

Tirdzniecībā Eiropā "Dacia Duster" nonāks nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!