Foto: Publicitātes foto
Lai arī "Lancia Stratos" superauto pēcteci bija plānots ieviest sērijveida ražošanā limitētā sērijā, šo ieceri šobrīd bloķē cits superauto ražotājs – "Ferrari", vēstīts "New Startos" entuziastu interneta mājaslapā.

"Ferrari" šādu iniciatīvu bloķē, jo nevēlas papildus noslogot nevienu no saviem piegādātājiem. Automobiļa izstrādātājs "Pininfarina" izteicis gatavību organizēt jaunā "Lancia Stratos" ražošanu, tomēr tā sadarbības līgums ar "Ferrari" paredz, ka "Pininfarina" nedrīkst ieviest ražošanā nevienu jaunu automobili bez "Ferrari" atļaujas.

Šobrīd "Lancia Startos" radītāji meklē komplektējošo detaļu piegādātājus, kuriem nav sadarbības ar "Ferrari". Tiesa, tas varētu būt visai grūts uzdevums, jo jaunais "Lancia Stratos" izgatavots uz "Ferrari F430 Scuderia" modeļa bāzes.

Jau ziņots, ka jaunais "Lancia Stratos" tapis neatkarīgi no "Lancia" ražotāja, bet ar tā atļauju izmantot markas nosaukumu. Automobilis aprīkots ar 540 zirgspēku jaudīgu 4,3-litru V8 dzinēju un spēj sasniegt 274 km/h. Kopumā plānots izgatavot ap 25 šādu automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!