Viens no dīvainākajiem un reizē dārgākajiem automobiļiem šobrīd notiekošajā Frankfurtes autoizstādē ir "Hartung Sparta Nature", no izstādes informē mūsu igauņu kolēģi Forte.DELFI.ee. Sportiskajam automobilim ir alumīnija virsbūve un trīs sēdvietas.

Vizuāli kantainais un brutālais spēkrats nezinātājam varētu atgādināt automobili, ko kāds entuziasts pašrocīgi izgatavojis savā garāžā. Tomēr patiesībā šo projektu pārstāv Diseldorfas kompānija "Hartung Helmets" un Andoras uzņēmums "Andorplastics".

"Hartung Sparta Nature" aprīkots ar 6,6-litru V8 turbopūtes dzinēju, kas attīsta 1360 zirgspēku jaudu un 2000 Nm griezes momentu. Šādi raksturlielumi paredzēti sacīkšu režīmam, kamēr ikdienas gaitām tas noregulēts uz 450 ZS. Savukārt, ja vēlaties sasniegt piecu litru patēriņu uz 100 km, tad dzinēja elektroniskajā vadības blokā tiek aktivizēts režīms ar aptuveni 160 ZS.

Izstrādātāji gadā plāno izgatavot tikai divus šādus automobiļus. Ar alumīnija virsbūvi tas maksās 400 tūkstošus eiro, bet ar titāna sakausējuma virsbūvi – 700 tūkstošus eiro. Ja esat vēl prasīgāks, tad iespējama arī "Zylon" kompozītmateriāla virsbūve, kādu izmanto arī F1 bolīdu kokpitu izgatavošanā – šādā izpildījumā "Hartung Sparta Nature" maksās vairāk kā miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!