Itāliešu dizaina ateljē "Pininfarina" publiskojis dinamiskos raksturlielumus jaunajam "Lancia Stratos" superauto, kas pagaidām izgatavots vienīgajā eksemplārā pēc vācu kompānijas "Brose" pasūtinājuma.

Jaunais "Lancia Stratos", kas tapis uz "Ferrari F430 Scuderia" saīsinātas šasijas un ir aprīkots ar šī modeļa 4,3-litru V8 motoru, kam jauda palielināta līdz 540 zirgspēkiem (500 Nm), izrādījies ātrāks par virkni citu itāliešu superauto.

"Pininfarina" oficiālie mērijumi liecina, ka "Lancia Stratos" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 3,3 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 9,7 sekundēs. Tā tieši konkurenti "Ferrari 458 Italia" un "Lamborghini Gallardo 570-4 Superleggera" šo disciplīnu veic nedaudz vairāk kā 10 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 274 km/h.

Tik labs sniegums skaidrojams arī ar automobiļa samērā nelielo svaru – 1247 kilogramu. Tā virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras. Izsvarojums pa riteņu asīm ir attiecībā 44:56. Svara un jaudas attiecība – 2,3 kilogrami uz vienu zirgspēku.

"Pininfarina" no "FIAT" koncerna ieguvis atļauju izgatavot 25 vienības "Stratos" automobiļu ar "Lancia" marku. Superauto cena pagaidām nav zināma.

Piedāvājam noskatīties video ar jauno "Lancia Stratos". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!