Kompānija "Volvo" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar "Volvo V60" universāli, kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "V70" modeli. Tirdzniecībā Eiropā jaunais universālis nonāks šāgada rudenī.

"Volvo V60" universāļa aizmugurējo durvju platums ir 1095 milimetru, bet bagāžas nodalījuma tilpums ir 430 litru. Nolocītu aizmugurējo sēdekļu gadījumā tiks iegūta līdzena bagāžnieka grīda. Turklāt nolokāma ir arī priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltne, kas nodrošinās vietu arī garāka gabarīta kravai.

Jaunajam universālim tiks piedāvāta diezgan plaša dzinēju izvēle. Tam būs pieejami četri četrcilindru benzīna motori. 1,6-litru agregāts atkarībā no versijas attīsta 150 vai 180 zirgspēku jaudu, bet abos gadījumos – 240 Nm griezes momentu. Tālāk seko divlitru turbopūtes dzinējs, kas pieejams divās versijās – 203 ZS un 300 Nm, kā arī 240 ZS un 320 Nm. Visjaudīgākais benzīna motors būs "T6" versijā – trīslitru sešcilindru dzinējs ar 304 ZS un 440 Nm.

No dīzeļdzinējiem – divlitru pieccilindru motors ar 163 ZS un 400 Nm, kā arī 2,4-litru dzinējs ar 205 ZS un 420 Nm. Savukārt visekonomiskākais "Volvo V60" versijā "DRIVe" tiks aprīkots ar 1,6-litru četrcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 115 ZS un 270 Nm.

Eiropas tirgū "Volvo V60" būs pieejams ar diviem balstiekārtas regulējuma variantiem – standarta un dinamisko. Otrais no tiem atšķirsies ar sportiskāku amortizatoru un atsperojuma regulējumu. Tāpat šim modelim būs pieejama adaptīvā balstiekārta "Four-C" un pilnpiedziņas sistēma, kas jau standartā būs jaudīgākajām modifikācijām.

Gadā plānots pārdot ap 50 tūkstoš "Volvo V60" automobiļu.

Piedāvājam noskatīties video ar "Volvo V60". Ieteicams to aplūkot palielinājumā pa visu ekrānu, jo tas ir augstajā HD kvalitātē. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Apskati lietotu "Volvo" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!