Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" sācis savus automobiļus aprīkot ar elektronisko akseleratora pedāli. Pagaidām tāds tiks uzstādīts "Lada Kalina", "Samara" un "4x4" (Ņiva) modeļiem, bet no šāgada maija arī "Priora" modelim.

Tāpat "Lada" automobiļi iegūs droseļvārstu ar elektronisko vadību, jaunas paaudzes gaisa masas mērītāju, kā arī atjauninātu dzinēja elektroniskā vadības bloka programmatūru. Šādas izmaiņas ļāvušas "Lada" automobiļus padarīt atbilstošas stingrajām "Euro 5" ekoloģiskajām normām, kas Eiropas Savienības tirgū stājās spēkā ar šo gadu.

Kā norāda ražotājs, elektroniskā akseleratora pedāļa izmantošana ļaus samazināt degvielas patēriņu vidēji par pieciem procentiem, kā arī padarīt "Lada" spēkratus atsaucīgākus uz pedāļa nospiešanu.

Jāatzīmē, ka "Lada" automobiļu modernizācija pēdējā laikā notiek agrākiem laikiem nepieredzēti straujos tempos. No šā gada "Kalina" modelī tiek uzstādīta "AvtoVAZ" pašu izgatavota automagnetola. Savukārt jau tuvāko mēnešu laikā "Kalina" un "Priora" dārgākajās versijās tiks aprīkota ar "Glonass" navigācijas sistēmu.

Nākamgad "AvtoVAZ" sola saviem automobiļiem piedāvāt automātisko pārnesumkārbu, ko piegādās japāņu kompānija "Jato", kura jau šobrīd ar savām transmisijām apgādā "Renault" un "Nissan" modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!