Britu kompānija "McLaren Automotive" paziņojusi par sērijveida ražošanas uzsākšanu savam jaunākajam modelim "MP4-12C", kas konkurēs ar jau pazīstamajiem itāliešu superauto un Eiropā maksās no 200 tūkstošiem eiro.

Šogad plānots izgatavot aptuveni tūkstoti "McLaren MP4-12C" automobiļu. Vairums no tiem tiks izgatavoti "McLaren" jaunajā rūpnīcā, kas tiks atklāta maijā un kā izveidē investēti 40 miljoni sterliņu māciņas (nepilni 33 miljoni latu). Līdz tam jaunais modelis tiks montēts "McLaren" tehnoloģiskajā centrā, kas darbību uzsāka vēl 2004.gadā.

"McLaren MP4-12C" aprīkots ar 3,8-litru biturbo V8 dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 800 Nm maksimālo griezes momentu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo divsajūgu pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h jaunais superauto paātrinās mazāk kā trīs sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 320 km/h.

Pie klientiem pirmie izgatavoti automobiļi nonāks šāgada vasarā. Kompānija "McLaren" cer, ka ar šo modeli aizņems četrus procentus no visa superauto tirgus.

Piedāvājam noskatīties saistīto video ar "McLaren MP4-12C". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!