"Mercedes-Benz" pēc individuāla pasūtinājuma izgatavojusi divus "Mercedes-Benz Zetros 6x6" smagos bezceļa automobiļus, kas tiks piegādāti diviem draugiem, uzņēmējiem Mongolijā. Viņi ar tiem plāno doties medībās un dažādos bezceļu braucienos.

"Mercedes-Benz Zetros 6x6" pilnā masa ir 25 tonnas, tam ir trīs riteņu asis un trīs mehāniskie diferenciāļu bloķetāji. Tas aprīkots ar 7,2-litru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 326 zirgspēku jaudu un 1300 Nm griezes momentu. Motors sajūgts ar deviņpakāpju "G 131-9" mehānisko pārnesumkārbu, tomēr par papildus samaksu "Mercedes-Benz" piedāvā arī sešpakāpju automātisko transmisiju.

Bezceļnieks aprīkots ar papildus apgaismojumu braukšanai tumsā, zili sarkanajām bākugunīm aiz radiatora dekoratīvā režģa, kā arī speciālu hidraulisko liftu, kas palīdz uzcelt bagāžu uz spēkrata jumta.

Lai arī eksterjera un tehnikas ziņā tas liecina par patiesām bezceļnieka spējām, interjeru mongoļi palūguši ieturēt luksusa stilā – tajā ir vannasistaba, guļamistaba, seifs dārglietām un ieročiem, divi platekrāna tālrāži un pat apsildāma marmora grīda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!