Vācu kompānija "Rotary Super Cars" publicējusi oficiālo informāciju par savu pirmo superauto "RSC Raptor GT". Pagaidām gan nav zināms, kad šāds superauto nonāks sērijveida ražošanā un cik tāds maksās.

Automobilis aprīkots ar 2,6-litru rotormotoru, kā uzbūvē izmantotas atsevišķas detaļas no "Mazda 13B MSP" dzinēja, kāds tiek uzstādīts "Mazda RX-8" modelī . "RSC Raptor GT" motoram būs pieejamas dažādās jaudas versijās – ar 500 zirgspēkiem, 800 ZS (ar turbopūti) un 1200 ZS (ar divām turbīnām un bioetanolu (E85) kā degvielu).

Motors sajūgts ar astoņpakāpju "RSC R-Shift" sekvenciālo pārnesumkārbu, kas spēj pārslēgties aptuveni 30 milisekundēs.

80 procenti "RSC Raptor GT" virsbūves atkarībā no versijas būs izgatavota vai nu no stiklšķiedras, vai oglekļa šķiedras. Tādējādi superauto svars nebūs lielāks par 1100 kilogramiem.

Visjaudīgākā versija ar 1200 ZS un 1500 Nm no vietas līdz 100 km/h paātrināsies mazāk kā trīs sekundēs, līdz 200 km/h – septiņās sekundēs; bet līdz maksimālajiem 297 km/h – 15 sekundēs. Savukārt līdzvērtīgu palēninājumu nodrošinās astoņcilindru bremžu skavas ar 406 mm diametra bremžu diskiem.

Salonā būs uzstādīts septiņu collu ekrāns ar automobiļa telemetriskajiem, kā arī dažādu elektronisko sistēmu iestatījumu datiem, kā arī dažādu sistēmu temperatūras un spiediena rādījumiem. Savukārt piecu collu ekrānā ir digitāls tahometrs un indikators pārnesumu maiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!