Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins no pagājušās nedēļas nogales uzsācis aptuveni 2000 kilometru braucienu pa jauno ceļu no Habarovskas līdz Čitai ar jaunu "Lada Kalina Sport" automobili, kas salūzis jau pēc pirmajiem 350 kilometriem, vēsta "Kommersant".

Kā noskaidrojies, pēc pirmajiem 350 kilometriem premjera kortežs brauca pa grants ceļu. Negaidīti Putina dzeltenā "Lada Kalina Sport" apstājās. Par iemeslu tam kļuva dīvaina skaņa no aizmugurējā labās puses riteņa. Putins padomājis, ka pārplīsusi riepa un tāpēc apstājās, tomēr izrādījies, ka starp riteņa disku un riepu bija nokļuvuši vairāki akmentiņi, kuri šņirkstēja.

Rezultātā Putina automobili nomainīja pret tādu pašu dzeltenas krāsas "Lada Kalina Sport", bet ar citām valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Jāatzīmē, ka šī brauciena kortežā ir trīs dzelteni "Lada Kalina Sport", viens no tiem visu šo ceļa posmu tiek vests uz treilera (sk. video noslēgumā).

Piebildīsim, ka ceļš, kuru šobrīd mēro Putins, ir pirmais ceļš starp Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, kur iepriekš varēja nokļūt tikai ar vilcienu vai lidmašīnu. Šoseja tiks atklāta satiksmei septembrī.

Piedāvājam noskatīties video ar Putina kortežu šajā braucienā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!