Baltkrievija informācijas karā ar Krieviju īstenojusi jaunu "operāciju", šoreiz pazobojoties par Krievijas premjerministra Vladimira Putina autobraucienu dzeltenā "Ladā" pa Tālo Austrumu ceļiem, pasākumu dēvējot par vāju sabiedrisko attiecību akciju.

Pagājušajā nedēļā Krievijas premjerministrs televīzijas kameru pavadībā veica 2000 kilometru garu ceļu no Habarovskas līdz Čitai pa jaunu šoseju, kas ir visu laiku pirmais ceļš starp Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, kur iepriekš varēja nokļūt tikai ar vilcienu vai lidmašīnu.

Baltkrievijas televīzijas materiālā akcents likts uz to, ka Putina vizināšanās "Ladā" bijusi PR akcija, tomēr sevi nav nedz attaisnojusi, nedz uzlabojusi Putina imidžu, vien atklājusi Krievijas problēmas.

Sižeta pamatam ņemts kāds amatieru filmēts materiāls, kurā redzams, ka Putina autokolonnā bijusi nevis viena, bet gan trīs identiskas markas "Lada" automašīnas.

Rezerves auto bijuši nepieciešami gadījumam, ja Putina pirmā "Lada" ceļā salūztu. Problēmas nav likušas uz sevi ilgi gaidīt, un Putinam jau visai drīz nācies mainīt vienu dzelteno "Ladu" uz otru, vēsta baltkrievu žurnālisti.

Tiesa, Krievijas premjera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēlāk šo informāciju noliedza - mainīt neko neesot vajadzējis, auto ķibeles novērstas.

Putina Ladu" autobraucienā pavadīja vesels kortežs ar aptuveni 100 ārvalstīs ražotu auto. Baltkrievijas televīzijas pārraidītajā materiālā bija dzirdams - kāds no brauciena vērotājiem, stāvot ceļmalā, nosaka: "Lūk, visa mūsu nauda."

Šajā sakarībā pārraidē citēta avīze "Vedomosti". Pēc tās aplēsēm, autobrauciena izmaksas pielīdzināmas nelielas Krievijas Federācijas pilsētas gada budžetam.

Žurnālisti uzmanību pievērsuši arī Krievijas mūžīgajai problēmai - ceļiem. Šajā sakarā viņi vienkārši citējuši Putinu, kurš "pats apstiprinājis, ka tūkstoši kilometru asfalta bez infrastruktūras - tas ir lauku ceļš, nevis federālā maģistrāle".

Informācijas karš abu vēl nesen tik draudzīgo valstu televīzijās sākās šovasar, Krievijas telekanālam pārraidot Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko neglaimojošu filmu "Krjostnij batika" ("Kūms batika"). Minska atbildēja, labākajā ētera laikā pārraidot interviju ar Krievijas "ienaidnieku numur viens" - Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!