Riodeženeiro (Brazīlija) policijas specvienība plāno izmēģināt Krievijas alternatīvu "Hummer" apvidus automobiļiem – GAZ-2330 "Tigr" (attēlā), vēsta Lenta.ru ar atsauci uz brazīliešu ziņu aģentūru "Globo".

Krievijā izgatavotais apvidus automobilis, kas pieejams arī bruņu versijā, varētu nomainīt "Caveirinha" bruņu auto, ko Riodeženeiro policijas specvienība izmanto pašlaik. Gaidāms, ka "Tigr" pārspēs esošo brazīliešu apvidnieku manevrētspējā, kas ir īpaši svarīgs faktors pilsētas nostūros.

Pirmais "Tigr" apvidus automobilis brazīliešu policijai tiks nogādāts šāgada otrajā pusē. Pēc veiktajiem izmēģinājumiem Riodeženeiro apstākļos tiks pieņemts lēmums par centralizētu "Tigr" izmantošanu pilsētā.

Viens šāds apvidus automobilis bruņu versijā maksā ap 300 tūkstošiem ASV dolāru. Tomēr viens no iespējamā darījuma nosacījumiem ir izveidot šī automobiļa montāžas rūpnīcu Brazīlijā.

"Tigr" ir pilnpiedziņas automobilis ar lokšņu balstiekārtu, bloķējošo centrālo diferenciāli un tiek aprīkots ar dažādu jaudu "Cummins" dīzeļdzinējiem, kā arī mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu.

Piedāvājam noskatīties video ar GAZ-2330 "Tigr" darbībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!