Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "SAAB" uzsākusi pārrunas ar vairākiem Ķīnas autoražotājiem par iespēju sadarboties. Zviedru kompānija cer, ka jaunie partneri palīdzēs tai izkļūt no ķibeles. Par to intervijā aģentūrai "Reuters" pastāstījis "SAAB" īpašnieka "Spyker" ģenerāldirektors Viktors Mullers.

Ar kuriem Ķīnas autoražotājiem pašlaik notiek pārrunas, Mullers neatklāj. Pagaidām viņš šīs Ķīnas kompānijas raksturojis kā vienus no galvenajiem tirgus dalībniekiem. Iespējams, runa ir par korporāciju "BAIC", kura 2009.gadā pretendēja uz "SAAB" markas iegādi no "General Motors" koncerna. Tomēr šīs ķīniešu kompānijas pārstāvji noraidījuši savu ieinteresētību partnerībā.

Tāpat "Spyker" šobrīd veic pārrunas ar Krievijas miljonāru Vladimiru Antonovu par "SAAB" nekustamo īpašumu pārdošanu šim uzņēmējam. Zviedru autoražotājs no šī darījuma cer saņemt pārdesmit miljonus eiro, kas ļautu norēķināties ar detaļu piegādātājiem.

Atgādināsim, ka aprīļa sākumā tika apturēta "SAAB" ražošana Zviedrijā komplektējošo detaļu trūkuma dēļ. Piegādātāji atteikušies ražotāju nodrošināt ar jaunām detaļām, kamēr "SAAB" nebūs norēķinājies par iepriekšējām piegādēm. Parāds mērāms vairākos miljonos eiro, tomēr pagaidām netiek precizēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!