Spānijas karalis Huans Karloss I ir patiess automobiļu cienītājs, viņa īpašumā ir nu jau 72 automobiļi, kurus apkalpo speciāli tam nolīgti 65 darbinieki. Jaunākais papildinājums viņa kolekcijai ir viscaur melns "Audi RS6" sedans, vēsta "Diaro Motor".

"Audi RS6" automobili karalim piešķīris pats autoražotājs. Tam ir ne tikai melna virsbūves krāsa un riteņu diski, bet pat "Audi" četru riņķu logotips ir melns, tāpat kā visi pārējie eksterjera dekoratīvie elementi, kas citkārt ir hromēti.

Atšķirībā no standarta modeļa, karalim piešķirtajam spēkratam ir vēl priekšējās bākugunis aiz radiatora dekoratīvā režģa, karoga turētājs priekšējā spārnā, kā arī speciāla numurzīme, kas pieejama tikai karaļa transportam.

Atgādināsim, ka "Audi RS6" tiek komplektēts ar pieclitru V10 dzinēju, kas aizgūts no "Lambroghini Gallardo" un "Audi" gadījumā attīsta 580 zirgspēku jaudu un 650 Nm griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h šāds sedans paātrinās 4,5 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. "Audi RS6" cena ir ap 110 tūkstošiem eiro.

Jāatzīmē, ka vēl Spānijas karaļa kolekcijā ir, piemēram, 1959.gada "Rolls-Royce Phantom IV", "Maybach" limuzīns un viņa pirmais īpašumā bijušais automobilis – klasiskais "MINI". Tāpat karaļa īpašumā ir bijis ekskluzīvais "Porsche 959", ko uz slidena ceļa viņš sadauzīja vēl 1990.gadā Pirenejos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!