Foto: Publicitātes attēli
Zviedrijas Valsts parādzīmju birojs atļāvis Krievijas miljonāram Vladimiram Antonovam iegādāties daļu "Spyker Cars N.V." uzņēmumā, kas pašlaik ir finansiālās grūtībās nonākušā "SAAB" autoražotāja īpašnieks, minēts kompānijas oficiālajā preses paziņojumā.

Vēl 2009.gadā Antonovs bija "Spyker" līdzīpašnieks, kad šis Nīderlandes sportisko automobiļu ražotājs no amerikāņu koncerna "General Motors" (GM) iegādājās zviedru auto marku "SAAB". Toreiz Antonovs bija spiests pamest "Spyker" dalībnieku sastāvu GM prasības dēļ, turot viņu aizdomās par saistību ar organizēto noziedzību.

Turklāt šāgada aprīlī "SAAB" vadība uzsāka pārrunas ar Antonova pārstāvēto uzņēmumu par zviedru autoražotāja nekustamo īpašumu pārdošanu. Gūtie līdzekļi ļautu "SAAB" norēķināties ar saviem komplektējošo detaļu piegādātājiem. Mēneša sākumā "SAAB" bija spiests apturēt ražošanu Zviedrijā, jo piegādātāji atteicās nodrošināt ražotāju ar jaunām detaļām, kamēr tas nebūs norēķinājies par iepriekšējām piegādēm.

Lai Antonovs varētu iegādāties "Spyker" daļas, vēl ir jāsaņem atļauja no Eiropas Investīciju bankas, kura "SAAB" īpašniekam "Spyker" izsniedza 400 miljonu eiro kredītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!