Vienīgais ražošanā esošais "SAAB" modelis šobrīd ir apvidus automobilis "9-4X", kas no pagājušās nedēļas tiek montēts zviedru markas kādreizējā īpašnieka "General Motors" (GM) rūpnīcā Meksikā. Šāda paradoksāla situācija izveidojusies, jo "SAAB" rūpnīca Zviedrijā ir dīkstāvē jau no aprīļa ražotāja nenomaksāto parādu dēļ.

Jāatzīmē, ka "SAAB 9-4X" ražošana GM rūpnīcā Meksikā ir jau pirms krietna laika plānots pasākums, jo šis modelis izgatavots uz kopīgas platformas ar "Cadillac SRX". Turklāt "SAAB 9-4X" apvidus automobilis pie šīs markas izplatītājiem ASV nonāks jau jūnijā un maksās no nepilniem 34 tūkstošiem dolāru (17 tūkstoš latu). Eiropā tas gaidāms tikai rudenī.

Jau ziņots, ka aprīlī tika apturēta "SAAB" automobiļu ražošana Zviedrijā komplektējošo detaļu trūkuma dēļ, jo piegādātāji atteikušies piegādāt jaunas, kamēr "SAAB" nebūs norēķinājies par līdzšinējām piegādēm. Tā kā "SAAB" šim nolūkam nepieciešamo vairāku desmitu miljonu eiro nav, tad tas vērsies pēc palīdzības pie ķīniešiem, kuri apmaiņā pret 24 procentiem "SAAB" esošā īpašnieka "Spyker" akciju Zviedru ražotājā investēs 65 miljonus eiro. "SAAB" ražošanu Zviedrijā plānots atjaunot līdz maija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!